Vervanging van het werklicht

23 juni 2020

Werp met deze foto’s nog één laatste blik op het oude werklicht op het toneel, want na vandaag zal het geheel vernieuwd zijn! Al zo’n 18 jaar zag het dak van het toneel er zo uit als hierboven, maar dan vol met schijnwerpers. In de afgelopen weken zijn de toneelmeesters druk bezig geweest met het uithalen, schoonmaken en opslaan van alle schijnwerpers. Hieronder is te zien hoe deze er nu bij hangen in een steiger in de aula. In de komende weken komt er veel nieuwe bekabeling en wordt er ook nieuw werklicht aangelegd op het toneel. Het nieuwe werklicht bestaat uit LED TL balken, waardoor we veel minder stroom gebruiken, maar het licht wel veel feller is.


Decor Fata Morgana

15 maart 2019

Vandaag de decorstukken voorzien van de basislaag wit. De meeste decorkleuren hebben wit nodig als onderlaag om kleurecht te worden.
Het decor wordt zandgeel/bruin/steen, voor zover dat een kleur kan worden genoemd 😉 Hiervoor is wit de onderlaag. Om u verder te verwarren is voor bijvoorbeeld voor goud een dubbele onderlaag nodig (eerst wit dan rood), voor oud goud ook een dubbele onderlaag (lichtbeige en gesponsd donkerbuin) en voor nieuw goud ook (eerst donker ezelsgrijs en dan gespetterd zilver). Meer geheimen kunnen we hier niet verklappen, maar onze decorschilders hebben heel veel uren meer nodig voor het gronden, dan voor de toplagen!

Nou vooruit dan: de eerste laag na het witten wordt “zeiken en dweilen” genoemd, en is met recht de akeligste en meest vochtige fase in het proces. Heel veel water, gooien en deppen met natte verflappen, boenen met verf en daarna ben je minimaal een uur zoet met jezelf reinigen.
Vervolgens sponsen met de highlight- en shadowkleuren, gevolgd door minimaal twee, maar soms zelfs vier spetterlagen.
We nodigen u graag uit om het resultaat stiekem van dichtbij te komen bekijken bij de voorstelling.


Dikke olifant . . .

14 maart 2019

Onze toneelolifant Hokulani wordt ernstig opgedikt. In vorige shows keerde zij nog wel eens terug als olifant aan de ene zijde en als hol decorstuk aan de andere zijde. In de komende show Fata Morgana is zij letterlijk het sluitstuk en is zij aan twee kanten volledig olifant. Met een danseres op haar rug loopt zij over de catwalk het toneel op. De kledingdames werken al een maand aan haar nieuwe outfit en decorbouwer Jan Nijkamp maakt voor haar twee nieuwe poten. Soort van handig als je een lange catwalk moet beklimmen 🙂


Nieuw Voordoek

8 maart 2019

Lange tijd was o.a. in de aula Maartensblauw de nieuwe kleur voor de school. Een kleur die niet verkrijgbaar was in theatervelours. . .

Totdat een groot operahuis in Duitsland precies in die kleur een voordoek liet maken. En het restje? Van de 97 meter rest (!) werd ons voordoek gemaakt. Twintig jaar heeft het onze aula gesierd, maar nu was het toch echt tijd voor een nieuwe kleurstijl.

De nieuwe en modernere kleurstijl in de aula gaf gelukkig ruimte aan het diepste paarsrood dat beschikbaar is in het allermooiste fluweel!
Gecombineerd met de donkergrijze zijwanden naast de opening, zijn we op weg naar een strakkere vormgeving van de aula.
We hopen dat u het net zo mooi vindt als onze ontwerpers.


Olifant op Open Dag

14 januari 2019

Het ging nog sneller dan we dachten!
De kast onder de trap op het Maartens bevat geen Harry Potter, maar een olifant in stukjes. Alle stukken zaten in no time weer aan elkaar en Hokulani stond weer op het toneel. Er waren dit jaar zelfs groep 8 leerlingen die op de olifant gefotografeerd werden door hun ouders.


Hokulani komt terug

24 december 2018

Onze toneelolifant, Hokulani, komt weer uit de opslag! Uit vijfendertig losse elementen wordt zij in een uurtje opgebouwd.
Zij zal het toneel sieren tijdens de Open Dag op 12 januari 2019.


Nieuwe website

23 december 2018

Na een paar maanden hard werken ziet u hier onze nieuwe website.
Neem een kijkje “Backstage” bij de techniek, geniet van onze vorige shows en maak met ons voorpret voor onze nieuwe show: Spotlight 21  Fata Morgana!!